Προφίλ

Ο χώρος μας

Το γραφείο βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, στην οδό Ίωνος Δραγούμη, αριθμός 2 στον 4ο όροφο (είσοδος απέναντι της διεύθυνσης τεχνικών έργων της περιφέρειας).

Όλος ο χώρος έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με επαγγελματία αρχιτέκτονα μηχανικό –  Ανδρονίκη Μανάβη. Ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητά του στοχεύουν στη δημιουργία του κατάλληλου, ήρεμου και ζεστού για τον θεραπευόμενο περιβάλλοντος.

Στο χώρο αναμονής εκτός από τα  μινιμαλιστικά έπιπλά με λιτά υφάσματα έχει τοποθετηθεί μια καμπυλωτή επιφάνεια με κρυφό φωτισμό που στοχεύει στην αφαίρεση των αυστηρών όριων του χώρου. Εξαλείφοντας τις γωνίες του χώρου στοχεύουμε στον εναρμονισμό της εσωτερικής διάθεσης του θεραπευμένου ή του συνοδού που περιμένει.

Στον κύριο χώρο συνεδριών έχει επιλέγει το πράσινο χρώμα. Η επιλογή στοχεύει στην δημιουργία οικειότητας του ανθρώπου με το περιβάλλον, γεγονός που υπογραμμίζεται με τα ποικίλα φυσικά φυτά που τοποθετούνται σε διάφορες γωνίες.

Ο χώρος κλινικών συνεδριών συνορεύει άμεσα με το γραφείου  της ψυχολόγου δίνοντας μια αίσθηση ενότητας. Μέσω του “οικείου και ήρεμου για το μάτι” χώρου διευκολύνεται η θεραπευτική διαδικασία  .

Στο βάθος του γραφείου βρίσκεται και ο χώρος ομαδικών συνεδριών. Σε αυτόν χρησιμοποιήθηκαν καμπύλες γραμμές τόσο στο δάπεδα όσο και στην οροφή. Η επιλογή αυτή συνεπικουρεί στην ενίσχυση της ροής για μια αποτελεσματική ομαδική θεραπευτική συνεργασία.

Συνολικά ο σχεδιασμός του χώρου αποπνέει ψυχική ηρεμία και άνεση, όχι μόνο με τα γαλήνια θέματα στα έργα τέχνης, τα μαλακά υφάσματα στα έπιπλά, άλλα ακόμα και με τις επενδύσεις  χαλιών  και τις μικρές λεπτομέρειες διακριτικών ανάγλυφων διακοσμητικών  στους τοίχους. Σε όλους τους χώρους έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού. Στην οπτικοακουστική του χώρου με την εγκατάσταση ειδικών ηχητικών συσκευών στοχεύσαμε στη δημιουργία ενός χαλαρωτικού περιβάλλοντος που εμπνέει εμπιστοσύνη και ηρεμία.

About me

Ονομάζομαι Μαριάννα Δραγάνη και κατάγομαι από το Τυχερό Έβρου. Το 2003 αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Σουφλίου. Την ίδια χρονιά έγινα δεκτή στο Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου και συγκεκριμένα στο τμήμα ψυχολογίας με διάρκεια σπουδών τέσσερα έτη.

Μετά το πέρας των βασικών σπουδών μου ήρθα σε επαφή με  διαφορετικές ψυχολογικές προσεγγίσεις. Στόχος μου ήταν να αποκτήσω την εμπειρία αλλά και να εμβαθύνω στις τεχνικές, ώστε σήμερα να αισθανθώ απολύτως σίγουρη, ικανή  και έτοιμη για να σας καλωσορίσω στον χώρο μου. 

Στην εκπαίδευσή μου μέχρι και σήμερα πειραματίστηκα σε πολλές προσεγγίσεις της ψυχολογίας προκειμένου να επικεντρωθώ  σε αυτή που μου ταιριάζει και αγαπώ. Σαν άνθρωπος που αποφασίζω με το ισχυρό μου συναίσθημα ξεχώρισα την μεθοδολογία που προέκρινα ότι εκφράζει τη θεραπευτική μου ιδιότητα. Έτσι, το 2013 παρακολούθησα το διετές πρόγραμμα συμβουλευτικής σχέσεων και ζευγαριών στο Mediterranean College στη Θεσσαλονίκη. Κατά την εξειδίκευσή μου αυτή είχα την πρώτη μου γνωριμία με την Συστημική θεραπεία. Μετά το πέρας του συγκεκριμένου προγράμματος ένιωσα  την ανάγκη να εμβαθύνω και να ειδικευτώ στη Συστημική  προσέγγιση.

Η ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση στην Συστημική Θεραπεία έλαβε χώρα στο Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020. Σήμερα εξακολουθώ να εμβαθύνω συνεχίζοντας την πρακτική μου εκπαίδευση.

Επιδιώκοντας την επαγγελματική μου αρτιότητα θεωρώ υποχρέωση αλλά και ξεχωριστή απόλαυση τη δια βίου μάθηση. Γι’ αυτό και συνεχίζω να ενημερώνομαι αδιάκοπα για τις εξελίξεις της επιστήμης μου παρακολουθώντας επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια.  

Έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου με αριθμό πρωτοκόλλου 235349/33181/20 και είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. 

Διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην Αλεξανδρούπολη με εποπτεία και εργάζομαι με ενηλίκους σε συνεδρίες ατομικές, με ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες.

Show me the most damaged

parts of your soul,

and I will show you how it

still shines like gold

- Nikita Gill